miercuri, 18 iunie 2014

F U M

Fumeaza
Unde
Meriti

Legislatia pentru fumul de tigara
Dupa cum se stie din legile in vigoare, fumatul nu este permis in institutii publice centrale si locale, institutii sau unitati econom
ice, de alimentatie publica, de turism, comerciale, de invatamant, medico-sanitare, culturale, de educatie, sportive, toate mijloacele de transport in comun, autogari, gari si aeroporturi, de stat si private, spatiile inchise de la locul de munca sau alte spatii prevazute de lege, cu exceptia spatiilor delimitate si special amenajate pentru fumat din incinta acestora.

Astfel, legislatia pentru fumul de tigara este in general foarte clara: angajatorii au obligatia de a asigura ca angajatii lor sa nu fie deranjati / afectati de fum. Din acest motiv companiile trebuie sa dezvolte o buna strategie pentru fumat; reguli clare de birou, care de exemplu stipuleaza interdictia generala pentru fumat cu mentiunea ca fumatul este permis in zone particulare / speciale precum camerele adecvat / profesional echipate sau in cabine pentru fumat.

A permite angajatilor sa fumeze in exterior, nu este o solutie.
Aceasta creaza o imagine proasta companiei si conduce la piederea unor ore de lucru ceea ce cauzeaza insatisfactie nefumatorilor. De asemenea, schimbul de temperatura dintre interiorul biroului si exteriorul cladirii predispun fumatorii la raceli, mucurile de tigara ajunse pe jos dau un aspect neingrijit si fumatorii se simt marginalizati.

In acest moment exista o solutie; presupune amplasarea unor cabine (stand-alone), gen Come & Go, Smoke’n GO, Smoke & Talk in interiorul zonei publice. Aceasta este solutia adecvata spatiilor de birouri, aeroporturi, mall-uri, spatii rezidentiale, imbinand eficienta, performanta intr-un aspect placut usor de integrat in orice mediu. Fumatorii isi pot savura in liniste tigarile in interiorul cabinei fara a afecta nefumatorii, astfel facilitandu-se interactiunea dintre acestia. Cabina cu o structura compacta si independenta (poate fi aplasata usor oriunde – de exemplu in interiorul biroului, coridor sau langa coltul de cafea, etc) este formata din pereti de sticla, ce creaza impresia de spatiu liber, neingradit. Personalul in timpul pauzei de tigara poate ramane in imediata apropiere a zonei de lucru / biroului, ceea ce creaza o buna astmosfera de lucru si poate creste productivitatea. Astfel, acest gen de solutii inovative intaresc imaginea companiei si denota o buna politica a fumatului (demonstreaza interesul companiei pentru toti angajatii, clientii fumatori sau nefumatori).

Cu bine,
Ionut N.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.